Gelëkake med krem

Sukkerbrød

5 stk egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1ts bakepulver

Kakefyllet

1 dl Tine Fettfri Skummetmelk eller appelsin -/eplejuice til dynking

1/2 I Piano Original Vaniljekrem, evt blandet med pisket kremfløte

Kakepynt

3 dl tine Kremfløte til rundt kanten av kaken

1/2 I Piano Rød Gele, smeltes om

250 g frosne eller ferske jordbær

20 stk blåbær

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 175c. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 22-24 cm i diameter.

Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. Rør forsiktig til det er blandet i eggedosisen. Hell deigen i den godt smurte springformen.

Stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv

Fyllet

Del sukkerbrødet i tre lag med en spiss kniv . Legg første del av sukkerbrødbunnen på et fat. Dynk bunnen med melk eller juice. Hvis du ønsker en kake som ikke er så mektig, kan du bytte ut kremfyllet i kaken og bare bruke ferdig vaniljekrem.

Dynk kakelagene etter hvert som de legges på fatet. Fordel krem – eller vaniljekrem på lagene. Ha gjerne noen bær eller syltetøy som fyll også.

Gelelokk

Smelt geleen i en kjele på svak varme. La den avkjøles. Den skal nesten stivne igjen før den helles på kaken.

Sett kanten på en rund kakeform rundt kaken, litt høyt opp. Det er viktig at den er tett slik at geleen ikke renner nedover kaken.

Legg bær (gjerne frosne) på toppen av kaken og hell forsiktig over den avkjølte geleen.

Sett kaken kjølig slik at geleen stivner helt før springformen fjernes og kaken pyntes med krem til servering.

Når du bruker frosne bær oppå kaken, stivner geleen raskere. Fjerne kakeformen rundt kaken og pynt gjerne med krem rundt kanten rett før servering.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er RitaE