Bruce Frederick Joseph Springsteen

Bruce Fredrick Joseph Springsteen, født 1949, er en amerikansk gitarist, sanger og låtskriver. Springsteen er kjent for sin blanding av musikk, poetiske sangtekster og innslag av americana sentrert rundt hjemstaten New Jersey. Springsteen har turnert og spilt inn plater, hovedsakelig sammen med sin gruppe E Street Band, men også alene og sammen med andre musikere.

Springsteens innspillinger har bestått av både kommersielt tilgjengelige rockealbum og mer melankolske folkemusikkorienterte verker.

Han har solgt mer enn 65 millioner album i USA, og 200 millioner på verdensbasis og han har mottatt en rekke priser, blant annet tyve Grammypriser, to Golden Globe- priser og en Oscar-pris. Den 23 november 2016 ble han tildelt USAs høyeste sivile utmerkelse, Presidentens frihetsmedalje av president Barack Obama. Springsteen ble i 2004 rangert av magasinet Rolling Stone som den 23. største musikeren gjennom alle tider på bladets liste over de 100 største artister. I 2013 ble Springsteen av Rolling Stone rangert som verdens beste konsertartist. I 2015 rangert Rolling Stone Springsteen som den 14. beste låtskriveren (Bob Dylan ble rangert som den beste)

Konserter i Norge

Bruce Springsteen har spilt 23 konserter i Norge, 18 av disse sammen med E Street Band.

Springsteen har siden 2008 solgt over 200 000 billetter i Norge og hver gang billetter legges ut til nye konserter selges de som regel ut på minutter

Springsteens musikalske fortellinger og uttrykk har gjennomgått flere endringer i løpet av hans karriere, men han har likevel beholdt et særlig uttrykk og en integritet uten at det har gått på bekostning av publikumsinteressen.

Arrangement og instrumentering har blitt tilpasset budskapet i tekstene helt fra begynnelsen av uttrykket og dette har understreket at Springsteen ønsker å gå inn i en eksisterende musikalsk tradisjon og samtidig markere sin egen posisjon i den og forlengelse av tradisjonen.