Vømmøl n’ produsent av Hans Per Rotmo 2024

hei Vømmøl n’ er en debutalbumet til Vømmøl Spellemannslag og ble utgitt på det antikapitalistiske plateselskapet mai i 1974. Albumet består av en samling sanger skrevet av Kristian Schravlevold, alias Hans Rotmo i perioden mellom 1967 og 1974. Sangenes tekster skal etablere historien om den fiktive bygda Vømmøldalen med omegn. Spellemannslagets hensikt er å skildre livet i Vømmøl og Porselen kommuner og å gi utenforstående kjennskap til kulturen i området. De fleste tekstene er politisk ladet med et populistisk og/eller kommunistisk preg. Og albumet lå til sammen 49 uker på VG-lista i 1974, 1975 og 2009 med nr. 2 som beste plassering og en av visene der er Vømmølstev og det kjennes maskinen i Snekker ‘n rett ved døren i avis basen og derfor synger jeg inne i meg om Vømmølstev og ha en riktig god onsdag hilsen Olav Bugge Bakken