Trylling

Trylling, tryllekunster, trylleri eller illusjonisme er kunstykker som tilsynelatende er en umulige. Trylling utføres av en tryllekunster på en scene eller i en salong innenfor et varieteshow, på sirkus eller liknende. Trylling har en lang tradisjon som folkelig underholdning og det er mange klassiske triks, både enkle og kompliserte. Trylletriks eller illusjonstriks kan også brukes av fingerferdige kriminelle, for eksempel av lommetyver eller i forbindelse med koppespill. Illusjonisme er et ord for Trylling, ettersom nåtidens tryllekunstnere ikke bruker magi eller overjordiske krefter, men rett og slett bruker illusjoner. Ordet illusjon betyr synsbedrag, og å illusjoner innebærer følgelig å få det til å se ut som om du gjør noe du ikke gjør. På den måten er altså all form for trylling i utgangspunktet illusjonisme. Den mest kjente illusjonisten er David Copperfield, som gjentatte ganger har blitt kåret til illusjonist of The year. Copperfield er svært kjent for å utøve de mest spektakulære illusjoner, og har med sine ferdigheter gitt ordet ny betydning. Eksempelvis har han gått gjennom den kinesiske mur, illusjoner vekk statue of Liberty, og mye mer. Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er TMMLMR.