Tomatsuppe med hvitløk
En suppe som denne, laget med tomat, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt og veldig enkelt. Server med posjert eller kokt egg.
ingredienser
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 3 båter presset hvitløk
- 0,5 ts salt
- 4 dl vann
Posjerte egg
- 1 l vann
- 1 ts eddik, 7 %
- 1 ts salt
- 1 stk. ferske, kalde egg
Topping
- 150 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 1 ss rapsolje
- 0,25 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
- 4 ss frisk oregano
Slik gjør du
- Ha tomater, presset hvitløk, salt og vann i en gryte. Kok opp og la det koke til det tykner. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper
- Kok opp en liten kjele med vann og ha i eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.
- Stek kjøttet i varm panne med olje i ca. 2 minutter.
- Hell suppen i en skål og ha i kjøttstrimlene og egg. Dryss oregano over.