Tomatsuppe med hvitløk

En suppe som denne, laget med tomat, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt og veldig enkelt. Server med posjert eller kokt egg. 

ingredienser

  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 båter presset hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl vann

Posjerte egg

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 1 stk. ferske, kalde egg

Topping

  • 150 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 ss frisk oregano

Slik gjør du

  1. Ha tomater, presset hvitløk, salt og vann i en gryte. Kok opp og la det koke til det tykner. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper
  2.  Kok opp en liten kjele med vann og ha i eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.
  3. Stek kjøttet i varm panne med olje i ca. 2 minutter.
  4. Hell suppen i en skål og ha i kjøttstrimlene og egg. Dryss oregano over.