The Sound of Music i folketeateret Oslo 2024

The Sound of Music er en Oscar-belønnet amerikansk drama- og filmmusikal filmen fra 1965 som ble etterhvert ble populær i Norge, som har blitt teater utgave og nå kommer The Sound of Music tilbake på folketeateret og det handler om den klosterutdannede, foreldreløse Maria Rainer, som blir guvernante for ektemannen Kaptein Georg von Trapps syv barn. Hun blir raskt glad i barna, og de i henne. Maria innser etterhvert at hun har følelser for Georg og vender tilbake igjen til Klosteret hvor abbedissen i klostret råder henne til å leve livet sitt (Climb Ev ‘ry Mountain). Maria drar tilbake igjen, og oppdager at von Trapp, som er mye ute og reiser, har forlovet seg med baronesse Elsa von Schraeder. Men forlovelsen blir brutt, og Maria gifter seg med Georg. Da krigen bryter ut blir kapteinen innkalt til å møte opp i Bremerhaven for å tjene Tyskland. Familien rømmer i fjellene og over grensen til Sveits, for å sleppe unna nazistene. På Folketeateret i Oslo møter vi noe av kjente hovedrollene er Sanne Kvitnes, Håvard Bakke, Solveig Kringlebotn, Nils Vogt, Marianne Krogness. og Siren Jørgensen flere. og ha en riktig god onsdag hilsen Olav Bugge Bakken