Spicy cheeseburger

Kvernet kjøtt av høyrygg gir fantastisk saftige, smakfulle burgere. Enda bedre blir det om du blander litt hvitløk, chili og sennep i kjøttdeigen! Sammen med en spenstig ramsløkmajo med jalapeno, og toppet med deilig ost, blir dette en topp burger nytelse! Denne burgeren er laget av Siriyaporn «Mymint» Rithisrikrerg, kandidat til tittelen «Årets Unge Kokk» 2023.

Ingredienser

400g kvernet Benfri høyrygg av storfekjøtt

2 Hvitløks båter

1 stk. Rød chili

1 ss Dijon sennep

2 ss Nøytral olje til steking

Ramsløkmajo med jalapeno

 1. 100 g ramsløk
 2. 2,5 dl nøytral olje
 3. 0,5 dl salt
 4. 1 stk. egg
 5. 1 ts dijonsennep
 6. saft av 0,25 stk. sitron
 7. 1 stk. jalapeño
 8. 0,5 ts salt

Stekt løk

2 stk. løk

1 ss smør

1 ts sukker

1 ts balsamicoeddik

Til servering

4 stk. brioche hamburgerbrød

4 stk. Cherrytomater

0,5 dl reddik spirer urter eller annet grønt

 1.  Ha kjøttdeig, salt og pepper i en bolle og rør det raskt sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
 2.  Finhakk hvitløk og chili og bland det inn i kjøttdeigen sammen med sennep.
 3.  Del kjøttdeigen i fire. Ha litt vann på hendene og en fjøl og form deigen til store, flate burgere. Sett kaldt til tilbehøret er klart.
 4.  Grovkutt ramsløk. Bruk stav mikser og mos ramsløk, olje og salt. Hell over i en kjele og varm opp til 70 °C. Kjør blandingen med stav mikser i 6 minutter. Sil oljen gjennom klede eller fin sikt og avkjøl helt.
 5.  Ha egg, sennep, salt, sitronjuice i en sylinderformet beholder. Del jalapeno i to på langs og skrap ut kjernene. Del i grove biter og ha dem i beholderen. Bruk stav mikser og mos alt til en jevn masse. Spe forsiktig med ramsløk oljen mens du fortsetter å kjøre med stav mikseren. Smak til med salt og sitronsaft.
 6.  Skjær løken i tynne skiver. Smelt smør og stek løken på middels varme til den er myk og mørk gyllen. Smak til med litt sukker, balsamico, salt og pepper.
 7.  Varm en stekepanne med olje og stek burgerne på høy varme til det til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Skru ned varmen og legg to oste skiver på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet og burgerne er gjennomstekt.
 8.  Varm burger brødene i en stekepanne. Ha litt majones på bunn og topp, og legg på tynne skiver av Cherry tomat, burgeren og løken. Legg på toppen av brødet, og pynt gjerne med litt mer grønt.