Sjokoladekake med Non Stop

Denne sjokoladekaken er fylt med deilig glasur og toppet med Non Stop, og passer perfekt til barnebursdager og familieselskap.

Ingredienser

8 porsjoner

125 g meierismør, romtemperert

2.5 dl sukker

4 stykker egg

2.5 dl mel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

2 ss kakao

1 dl fløte

Glasur

150 g meierismør, romtemperert

450 g melis

3 ts vaniljesukker

1 stk egg

200 g sjokolade, lys og mørk

3 ss kaffe, sterk

romessens, noen dråper / smak til

Til pynt

non stop

seigmenn

Slik gjør du:

Varm ovnen til 175 grader. Kle to springformer som er 20 centimeter

med bakepapir. Du kan eventuelt bruke en som er 24 centimeter.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Vips godt

mellom hvert egg du tilsetter og skrap ned langs med kantene i bollen.

Sikt sammen alt det tørre. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i

røren.

Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i cirka 35

minutter. Sjekk med en kakepinne at kakene er ferdige. Avkjøles først i

formene og så videre på rist.

Visp smør og melis til glasuren lys og luftig. Visp inn vaniljesukker og egg.

Smelt sammen sjokolade og kaffe og rør det godt inn i smørkremen.

Smak til med noen dråper romessens.

Del de avkjølte bunnene i to. Legg en bunn på et passende fat og smør

over litt glasur. Legg på neste bunn, smør på litt glasur og fortsett slik.

Dekk hele kaken med glasur og pynt med Non Stop og seigmenn.

Bildet er hentet fra www.pixabay og fotograf er shivaphotographyy