One Pot Lasagne

Raskt, enkelt og skikkelig godt! One pot lasagne, eller broken lasagne – dette er hverdags lasagnen som sparer deg for både tid og oppvask, samtidig som den inneholder masse deilig smak!

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 800 g hermetiske tomater
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts chiliflakes
  • 6 dl grønnsakskraft, kjøttkraft eller buljong
  • 300 g lasagneplater eller annen pasta
  • 4 ss kremost naturell
  • 2 dl revet ost
  • 0,25 potte frisk basilikum eller oregano

Slik gjør du

  1. Fres kjøttdeig i en romslig gryte med olje.
  2. Finhakk løk og gulerot. Riv hvitløk på et lite rivjern. Tilsett løk, gulerot og hvitløk i kjelen.
  3. Lag en grop i midten av gryta. Ha i litt mer olje og fres tomatpure i noen minutter.
  4. Ha i tomater, tørket oregano og chiliflak i kjelen.
  5. Hell på kraft/buljong. Bryt opp lasagneplatene i mindre biter og vend inn i sausen. Pass på at all pastaen er helt dekte med saus. 
  6. Ha på lokk og kok opp. La det hele småkoke i 10-12 minutter til sausen har tyknet og pastaen er nesten ferdigkokt (la det være igjen noen minutter, ettersom den  skal gratinere videre i ovnen).  Hvis du bruker pasta med lengre koketid, så følg koketiden på pakken. Rør litt i kjelen underveis, slik at det ikke fester seg på bunnen av gryta. Smak til med salt og pepper.
  7. Fordel kremost over gryta. Topp med revet ost og basilikum. Stek i ovnen i 3-5 minutter på 220 °C med grillelement, til osten har smeltet.

Server gjerne med litt grønn salat.