One Pot Lasagne
Raskt, enkelt og skikkelig godt! One pot lasagne, eller broken lasagne – dette er hverdags lasagnen som sparer deg for både tid og oppvask, samtidig som den inneholder masse deilig smak!
Ingredienser for 4 porsjoner
- 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- 2 ss nøytral olje til steking
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 1 båt hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 800 g hermetiske tomater
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts chiliflakes
- 6 dl grønnsakskraft, kjøttkraft eller buljong
- 300 g lasagneplater eller annen pasta
- 4 ss kremost naturell
- 2 dl revet ost
- 0,25 potte frisk basilikum eller oregano
Slik gjør du
- Fres kjøttdeig i en romslig gryte med olje.
- Finhakk løk og gulerot. Riv hvitløk på et lite rivjern. Tilsett løk, gulerot og hvitløk i kjelen.
- Lag en grop i midten av gryta. Ha i litt mer olje og fres tomatpure i noen minutter.
- Ha i tomater, tørket oregano og chiliflak i kjelen.
- Hell på kraft/buljong. Bryt opp lasagneplatene i mindre biter og vend inn i sausen. Pass på at all pastaen er helt dekte med saus.
- Ha på lokk og kok opp. La det hele småkoke i 10-12 minutter til sausen har tyknet og pastaen er nesten ferdigkokt (la det være igjen noen minutter, ettersom den skal gratinere videre i ovnen). Hvis du bruker pasta med lengre koketid, så følg koketiden på pakken. Rør litt i kjelen underveis, slik at det ikke fester seg på bunnen av gryta. Smak til med salt og pepper.
- Fordel kremost over gryta. Topp med revet ost og basilikum. Stek i ovnen i 3-5 minutter på 220 °C med grillelement, til osten har smeltet.
Server gjerne med litt grønn salat.