Kremet kylling med hvitløk og spinat

Bryst med skinn, surret i fløtesaus med hvitløk og estragon er en favoritt det er vanskelig å gå lei.

Ingredienser

4 porsjoner

4 stk kyllingbryst, med skinn

8 stk hvitløksfedd, uskrelte

2 dl hvitvin, tørr

3 dl kyllingkraft

3 dl fløte

2 ss olje

3ss estragon, frisk

200 g spinat, frisk

smør, og olje til steking

Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Klapp kyllingbrystene tørre og krydre de godt med salt og pepper. Legg gjerne noen urteblader inn under skinnet.

Varm en klunk olje i en gryte eller stekepanne (helst med høye

kanter). Legg i kyllingen med skinnsiden ned (hvis det ikke er plass til alle kan du gjøre det i to omganger ) og tilsett knuste hvitløksfedd. (Skvis dem med bredsiden av en kniv) Stek til skinnet på kyllingen blir gyllent og helt sprøtt.

Snu brystene, ha i en klatt med smør og stek til brystene får stekeskorpe på undersiden og.

Løft kyllingen ut av pannen/ gryten så lenge er det mye fett i gryta kan du fjerne litt av det, men la hvitløken være igjen). Tilsett vin og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Hell i kraft og fløte og gi det hele et oppkok. La det småkoke til sausen har tyknet noe.

Rør inn estragon og legg kyllingen oven i sausen (med skinnsiden opp). La det putre/ syde over middels lav varme i cirka 8-10 minutter (eller til kjøttet er gjennomstekt / kokt ). Rør eller rist litt på gryten med jevne mellomrom. Juster litt salt og pepper om nødvendig.

Fres spinaten raskt i en stor stekepanne til den akkurat kollapser. Rør gjerne rundt i spinaten med et hvitløkfedd festet til en gaffel. Krydre lett med salt og pepper og legg spinaten over kyllinggryten.

Dryss over litt ekstra urter og server med ris eller potetmos