Indisk lammegryte med poteter – Aloo Mutton Curry

Varmende gryte med masse smak. Når det er kaldt ute er det ikke mye som smaker bedre enn en god gryte. Denne deilige Indiske gryteretten med lam og poteter er virkelig kosemat. Full av smak og deilig mørt kjøtt. I gryten er det også poteter så hele retten blir samlet i samme gryte. Dette er en smaks eksplosjon og liker du indisk mat kommer du til å elske denne. Jeg bruker lamme nakke i denne retten, men du kan bruke annet grytekjøtt også. Det viktige er å la den få noen timer på lav varme i gryta så alle de gode smakene kommer godt frem og kjøttet blir veldig mørt.

Ingredienser

1,5 kg Lammekjøtt (nakke)

8 stk poteter

4 stk tomater

2 stk rødløk

8 fedd hvitløk

2 ss Gee / nøytral olje

2 ss tomatpure

1,2 liter vann

5 dl kremfløte

Krydder til oljen

2 stk laurbærblad

1 stk kanel stang

6 stk grønne kardemommefrø

1 ss fennikelfrø

Krydder blanding til gryten

1 ss garam masala

1 ss malt koriander

2 ts chilipulver

2 ts gurkemeie

salt og pepper

1 Start med å finne frem en stekepanne og en stor gryte du skal lage retten i. Skjær opp kjøttet i litt store biter og krydre rikelig med salt og pepper.

2 Kjøttet bruner seg raskt på høy varme i stekepannen og legger over på en tallerken. I den store gryten tilsetter jeg Gee eller nøytral olje og krydderne som står at skal i oljen. Når krydderne begynner å gi en god lukt i rommet tilsetter jeg finhakket løk. Stek løken i 5-10 minutter til den begynner å få litt farge. Når du er ferdig med å steke kjøttet tilsetter du det i gryten sammen med tomatpure. Legg i resten av krydderne og stek i noen minutter til. Finhakk hvitløken og la denne steke i noen minutter før du heller over vann og hakkede tomater. Rør godt sammen og tilsett kremfløten. La gryta koke opp og skru ned varmen så det bare småkoker/putrer. Her skal gryten få stå i ca. 2 timer før vi skal tilsette potetene.

3 Skrell koke faste poteter og del opp i 4. Legg disse i kjelen og la småkoke videre i ca. 1 time.

4 Kok til kjøttet er blitt veldig mørt og potetene helt møre. Smak til gryten med salt. Nå er retten klar for å serveres. Pynt gjerne med litt ekstra fløte på toppen og litt koriander. Server sammen med Nan brød og nyt en herlig lammegryte!