Cake Pops
Har du rester av kake, eller lyst til å lage noe morsomt til kakebordet? Cake pops er rett og slett kake kuler på pinne, dyppet i sjokolade og pyntet med fargerikt strøssel. Søtt, godt og enkelt!
INGREDIENSER
15 PORSJONER
- 450 g ferdig, myk kake (for eksempel gulrot-, sitron- eller krydder kake)
Ostekrem
- 100 g kremost naturell
- 200 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Pynt
4. 200 g hvit sjokolade til glasur
5. 6 ss kakestrøssel
Slik gjør du
1 Ha ferdig kake eller kake rester i en bake bolle. Smuldre kaken, gjerne med en mikser.
2 Ha kremost, melis og vaniljesukker i en bolle, og bland til en jevn krem. Ha kake smulene sammen med oste kremen, og rør godt til en masse. Sett kaldt i minimum 30 minutter.
3 Form kuler av deigen, 20-30 gram per kule, avhengig av hvor store du vil ha dem. Bruk et grillspyd eller ispinne, og stikk inn i kulene. Sett kaldt i kjøleskapet i minst 1 time.
4 Smelt sjokolade over vannbad.
5 Dekk kulene med sjokolade og strø over kakestrøssel. Legg de på et fat til tørk, eller sett dem opp i en bolle med ris, eller i isopor, for å unngå flate merker. Sett kaldt til sjokoladen er stivnet.