Sitronterte

Ingredienser 4 porsjoner

3 stk sitron

5 stk egg

200 g sukker

2 dl kremfløte

2 pl butterdeig

Slik gjør du det

Forvarm ovnen på 190 grader.

Tin butterdeigen. Elt sammen til en deig. Kjevle den ut slik at den dekker en stor paiform (30 cm). Legg den i formen og prikk med en gaffel.

Krøll sammen bakepapir og brett det ut. Gjør det 5-6 ganger, så blir det mykt og vil ikke skjære opp deigen. Legg det på deigen.

For å unngå at deigen bobler opp og steker ujevnt er det lurt å ha noe tungt på bakepapiret. Mynter fungerer bra og fordeler varmen godt. Tørkede bønner er vanlig, men ikke så effektivt.

Bak deigen i 20-22 minutter. Ta den ut av ovnen og fjern mynter og bakepapir.

Senk temperaturen i ovnen til 120 grader.

Bruk en zester (juliennejern) og ha alt sitronskallet i en bolle som tåler varme. Del sitronene i to og skvis ut saften (bruk gjerne sikt, så unngår du at steinene kommer i bollen. Knekk og ha i alle eggene, sukker og fløte. Pisk til blandingen blir jevn.

Varm opp blandingen over vannbad (kok opp vann i en kjele som bollen passer i, men bollen skal ikke komme nær vannet). Den skal bli omtrent fingervarm. Sil dette gjennom en sikt.

Hell blandingen i formen og sett den i ovnen. Bruk et digitalt steketermometer og mål temperaturen med jevne mellomrom. Stikk den ned i fyllet – når den viser 70 grader kan du ta ut kaka og la den avkjøle seg.