Lamme burger

Lyst på noe litt søtt, litt salt, crunchy og samtidig friskt! Lag lamme burger med rødkål og spinat- toppet med en deilig blanding av feta, pistasjnøtter og mynte Kanskje blir dette din nye favoritt!

Ingredienser 4 porsjoner

600 g kjøttdeig av lam

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

0,25 dl vann

1 ss margarin eller olje til steking

Fetaostcrumble

100 g fetaost

30 g grovhakkede pistasjnøtter

1 ss finhakket frisk mynte

skall av 0,25 stk. sitron

Tilbehør

0,5 stk. rødkål ca. 400g

Saft av 0,13 stk. sitron

2 stk. hamburgerbrød

0,5 pk baby spinat 65g

1 ss flytende honning

Slik gjør du det

1 Ha lamme kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.

2 Del deigen i burgere  à 150 g. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

3 Smuldre fetaost i en liten bolle og bland det sammen med grovhakkede pistasjnøtter, mynte og finrevet sitronskall.

4 Snitt rødkål fint, en ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere.

5 Stekk burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennom stekt.

6 Varm burger brød og klem litt sitronsaft over rødkålen rett før servering.

7 Fyll hamburgerbrødene med crispy rødkål, stekte lamme burgere, frisk spinat og topp med fetaost blandingen. Ringler over litt honning tilslutt.