Lamme burger
Lyst på noe litt søtt, litt salt, crunchy og samtidig friskt! Lag lamme burger med rødkål og spinat- toppet med en deilig blanding av feta, pistasjnøtter og mynte Kanskje blir dette din nye favoritt!
Ingredienser 4 porsjoner
600 g kjøttdeig av lam
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
0,25 dl vann
1 ss margarin eller olje til steking
Fetaostcrumble
100 g fetaost
30 g grovhakkede pistasjnøtter
1 ss finhakket frisk mynte
skall av 0,25 stk. sitron
Tilbehør
0,5 stk. rødkål ca. 400g
Saft av 0,13 stk. sitron
2 stk. hamburgerbrød
0,5 pk baby spinat 65g
1 ss flytende honning
Slik gjør du det
1 Ha lamme kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
2 Del deigen i burgere à 150 g. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
3 Smuldre fetaost i en liten bolle og bland det sammen med grovhakkede pistasjnøtter, mynte og finrevet sitronskall.
4 Snitt rødkål fint, en ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere.
5 Stekk burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennom stekt.
6 Varm burger brød og klem litt sitronsaft over rødkålen rett før servering.
7 Fyll hamburgerbrødene med crispy rødkål, stekte lamme burgere, frisk spinat og topp med fetaost blandingen. Ringler over litt honning tilslutt.