Appelsinkake med sjokolade

Ingredienser

200 gram romtemperert smør

200 gram finkornet sukker

1 1/2stk appelsin

250 gram hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1/4 ts salt

75 gram mørk sjokolade

3 stk egg

Dynk

1/2 stk appelsin

Glasur

1 dl melis

Sitronsaft

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme. Kle en brødform med bakepapir.

Start med å piske romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Jeg brukte en kjøkkenmaskin med påmonter k-spade.

Mens smøret piskes gjør du klar resten av ingrediensene. Vask appelsinene godt. Bruk et zestjern eller den fine delen av et råkostjern til å rive skallet fra den ene appelsinen. Kun det ytterste gule, og ikke det hvite på skallet. Skvis saften av 1,5 appelsin (75 gram appelsinsaft ). Den siste halve appelsinen skal du bruke senere. Mål opp og bland det tørre i en liten skål og hakk sjokoladen.

Når smør og sukker er vispet ferdig er det på tide å tilsette eggene. Visp inn et egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg, slik at du får jevn og fin kremkonsistens på røren.

Sikt i halvparten av melblandingen, og appelsinsaften og skallet. Bruk en slikkepott til å vende det sammen. Sikt så i resten av melblandingen og vend inn i røren.

Ha røren over i en liten bakepapirkledd brødform. Du kan smøre formen om du foretrekker det, men jeg pleier ofte å bruke bakepapir for å være sikker på kaken ikke henger seg fast i formen.

Stek appelsinkaken nest nederst i oven på 180 grader, i 50-60 minutter. Sjekk med en kakepinne, grillspyd, strikkepinne eller lignende mot slutten steketiden . Kaken er ferdig når det ikke henger igjen røre på kakepinnen.

Avkjøl den ferdigstekte kaken på en rist. Lag noen små hull toppen av appelsinkaken og skvis over saften fra en halv appelsin mens kaken fortsatt er varm.

Lag glasur av melis og sitronsaft, som has over den ferdig avkjølte kaken.