Små Ostekaker Til Tur

Deilig ostekaker i porsjonsstørrelse som er perfekt til tur! Ostekakene krever ikke steking og lages enkelt i et brukte Syltetøysglass eller lignende. Ingredienser 6 porsjoner

Bunn

200g Kornmo

100g Meierismør

3 ss brunt sukker

Bær topping

400g Bær blåbær, bringebær eller skogsbær blanding, gjerne fryst

1/2 sitron, saft

80g sukker

1 ss Maizenna Mais stivelse

2 ss kaldt vann

Ostlag

2 dl kremfløte

250g kremost Naturell

1 ts Vaniljesukker

1 ts finrevet sitronskall

50 g Melis

Slik gjør du det

1 Legg kjeksene i en liten plastpose og rull over med en kjevle, til kjeksen er smulet opp. Ha i en bolle, smelt smøret og bland det inn i smulene sammen med det brune sukkeret. Sett til side.

2 Ha bær, sitronsaft og sukker i en liten kjele og kok forsiktig opp. La det putre i ca. 5 minutter. Bland sammen Maizenna og 2 ss kaldt vann. Bland inn i de varme bærene og rør godt i 30 sekunder, til blandingen tykner. Ta vekk fra platen og avkjøl.

3 Pisk kremfløte til du har en krem og pisk inn ost, vaniljesukker, sitronskall og melis.

4 Fordel smulene i 6 glass og press litt ned med en skje eller bruk fingrene. Ha krem blandingen i en sprøyte pose eller bruk skje og fordel kremen i glassene.

5 Fordel bær blandingen over kremen. Spis med engang eller sett dem kaldt. De holder seg fint 2-3 dager i kjøleskapet. !Tips Ta vare på små syltetøyglass. De kan brukes til mye. blant annet til disse ostekakene så man får dem med seg på tur.