Små Ostekaker Til Tur
Deilig ostekaker i porsjonsstørrelse som er perfekt til tur! Ostekakene krever ikke steking og lages enkelt i et brukte Syltetøysglass eller lignende. Ingredienser 6 porsjoner
Bunn
200g Kornmo
100g Meierismør
3 ss brunt sukker
Bær topping
400g Bær blåbær, bringebær eller skogsbær blanding, gjerne fryst
1/2 sitron, saft
80g sukker
1 ss Maizenna Mais stivelse
2 ss kaldt vann
Ostlag
2 dl kremfløte
250g kremost Naturell
1 ts Vaniljesukker
1 ts finrevet sitronskall
50 g Melis
Slik gjør du det
1 Legg kjeksene i en liten plastpose og rull over med en kjevle, til kjeksen er smulet opp. Ha i en bolle, smelt smøret og bland det inn i smulene sammen med det brune sukkeret. Sett til side.
2 Ha bær, sitronsaft og sukker i en liten kjele og kok forsiktig opp. La det putre i ca. 5 minutter. Bland sammen Maizenna og 2 ss kaldt vann. Bland inn i de varme bærene og rør godt i 30 sekunder, til blandingen tykner. Ta vekk fra platen og avkjøl.
3 Pisk kremfløte til du har en krem og pisk inn ost, vaniljesukker, sitronskall og melis.
4 Fordel smulene i 6 glass og press litt ned med en skje eller bruk fingrene. Ha krem blandingen i en sprøyte pose eller bruk skje og fordel kremen i glassene.
5 Fordel bær blandingen over kremen. Spis med engang eller sett dem kaldt. De holder seg fint 2-3 dager i kjøleskapet. !Tips Ta vare på små syltetøyglass. De kan brukes til mye. blant annet til disse ostekakene så man får dem med seg på tur.