Linn Skåber

Linn Skåber er norsk skuespiller, komiker tekstforfatter og forfatter. Hun er født i 1970 og hun har drevet mest med humor. Skåber debuterte på Lompelandslaget høsten 1993 i oppsetningen En tønne med dritt. Hun har premiere nå på en ny serie som heter «Null stjerner» sammen med Ine Jansen, hvor de besøker upolerte reisemål som ingen anbefaler. Denne nye serien går på på TV NORGE med premiere den 27. februar 2024. Linn har spilt i en del filmer blant annet Kong Curling. Hun har deltatt i tv programmer som «Nissene på låven» og «Brødrene Dal». I 2007 ble hun deltaker i «Nytt på Nytt» og var der frem til 2013. Hun har også jobbet i radio, men ikke så mye. Linn var ferdig utdannet ved Statens Teaterhøgskole i 1997. Linn Skåber har ett barn født 2002. Hun er opp gjennom tida nominert til flere priser som gullruten og komiprisen. Skåber har også vært en av dommerne i talentkonkurransen Norske Talenter. Skåber har både skrevet og spilt i Tv-drama. I 2007 hadde hun hovedrollen i NRK serien «Hjerte til hjerte». Linn debutere med boka «Til ungdommen» i 2018, med oppfølgerne «De voksne» i 2020 og «Til oss fra de eldste» i 2021.