Indisk kyllingsuppe
Prøv en kyllingsuppe med indiske smake. Kyllingfileten steker du først og setter til siden mens suppen småkoker.
ingredienser
4 porsjoner
400 g kyllingfilet, stekt
1 stk løk, finhakket
5 fedd hvitløk, finhakket
1 ss ingefær, revet
3 ts paprikapulver
2 ts spisskummen, malt
3ts garam masala
1ts chiliflak
2-3 ss gurkemeie
8 dl kyllingkraft , eventuell
grønnsakskraft
4dl kokosmelk
400 g hermetiske tomater, hakkede
0.5 stk lime, saften
0.5 potte koriander
rapsolje, til steking
Slik gjør du:
Stek kyllingfiletene i en stekepanne til de er gjennomstekte. Sett til
side mens du lager suppe.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Varm en romslig gryte med litt olje
og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt.
Ha så i paprikapulver, spisskummen, gram masala, chiliflak og
gurkemeie og la det frese i cirka ett minutt, til du begynner å kjenne
lukten av krydderet.
Tilsett kyllingkraft, kokosmelk og hakkede tomater og kok opp. La
suppen småkoke i 10 minutter. Ønsker du en glatt supper kan du
bruke stavmikser for å kjøre den glatt.
Tilsett kyllingbiter og la det det putre i et par minutter til kyllingen er
gjennomvarm. Smak til med limesaft, salt og mer krydder om
ønskelig. Dryss over finhakket koriander og server.