Indisk kyllingsuppe

Prøv en kyllingsuppe med indiske smake. Kyllingfileten steker du først og setter til siden mens suppen småkoker.

ingredienser

4 porsjoner

400 g kyllingfilet, stekt

1 stk løk, finhakket

5 fedd hvitløk, finhakket

1 ss ingefær, revet

3 ts paprikapulver

2 ts spisskummen, malt

3ts garam masala

1ts chiliflak

2-3 ss gurkemeie

8 dl kyllingkraft , eventuell

grønnsakskraft

4dl kokosmelk

400 g hermetiske tomater, hakkede

0.5 stk lime, saften

0.5 potte koriander

rapsolje, til steking

Slik gjør du:

Stek kyllingfiletene i en stekepanne til de er gjennomstekte. Sett til

side mens du lager suppe.

Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Varm en romslig gryte med litt olje

og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt.

Ha så i paprikapulver, spisskummen, gram masala, chiliflak og

gurkemeie og la det frese i cirka ett minutt, til du begynner å kjenne

lukten av krydderet.

Tilsett kyllingkraft, kokosmelk og hakkede tomater og kok opp. La

suppen småkoke i 10 minutter. Ønsker du en glatt supper kan du

bruke stavmikser for å kjøre den glatt.

Tilsett kyllingbiter og la det det putre i et par minutter til kyllingen er

gjennomvarm. Smak til med limesaft, salt og mer krydder om

ønskelig. Dryss over finhakket koriander og server.