Vintersalat med grønnkål og avokadokrem

Ingredienser:

150 g havreris

2.5 dl vann

0.25 ts salt

4 ss olivenolje

4 ss sitronsaft

1 ss honning

0.5 ts flak salt

0.25 ts nykvernet pepper.

200 g grønnkål

0.75 agurk

1 liten boks mais

5 reddiker

Honning ristede nøtter

125 g blandede nøtter – blandet, saltet nøtteblanding

1 ss honning

0.25 ts flaksalt

nykvernet pepper

Avokadokrem

2 avokado

1 fedd hvitløk

0.25 ts flaksalt

nykvernet pepper

Slik lager du Vintersalat med grønnkål og avokadokrem

Kok havrerisen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Her kan du bruke en lettsaltet nøtte og mandelblanding som du kan kjøpe i løsvekt. Du kan også bruke usaltet nøtter og mandler. Ha de i en tørr stekepanne og rist de på litt over medium varme i noen minutter til de begynner å få helt lett farge. Ha i honningen og la den smelte inn sammen med nøttene. Dryss over salt og pepper og hell det over på et bakepapirkledd fat til avkjøling.

Grønnkålen

Her kan du bruke en extra Virgin olivenolje til dressinger!

I en stor bolle rører du sammen olivenoljen, sitronsaften, honningen, salt og pepper. Ta gjerne en prøvesmak og kjenn at det er en frisk og god smak. Kjøper du ferdig kuttet grønnkålen , kan du fjerne eventuelle store, grove biter. Bruker du en hel grønnkål, snitter du den fint opp. Skjær vekk den grove stilken i midten. Ha grønnkålen i bollen og bruk hendene for å gni grønnkålen sånn at dressingen blir blandet inn i kålen. Del agurken i terninger og reddiken i tynne skiver. Hell ut væsken fra maisboksen. Bland alt sammen.

Avokadokremen

Del avokadoene i to og fjern steinene. Ha avokado kjøttet i en bolle og mos det helt. Her kan du bruke stavmikseren. Riv hvitløksfeddet på den fine siden av rivjernet og bland inn både det, salt og pepper. Smak til for å kjenne at det er passe krydret.

Ferdiggjøring av salaten

Riv nøttene fra hverandre. Selve salaten kan du godt blande sammen en stund før servering. Nøttene blir bedre om de blandes inn før salaten settes på bordet. Da er det bare å finne frem tallerken, kniv og gaffel og glede seg til en forfriskende vintersalat med grønnkål og avokadokrem og honning ristede nøtter. Kos deg!