Vinterens minestronesuppe
INGREDIENSER
2 ss olivenolje
2 (ca. 175 g) gulrot, skrelt og skåret i to på langs og dretter i ca. 1 cm tykke skriver på tvers
1 mellomstor rødløk, grovhakket
3 selleristilk, (med blader), skåret i 1 cm tykke skiver
6 hvitløksfedd
400 g mangold, stilken avskjært og finhakket, bladene finstrimlet
1 liten bunt bladpersille, finhakket
2 flådde tomat, (gjerne hermetisert), avrent og grovhakket (evt. en håndfull cherrytomater, delt i to)
400 g svartkål, (cavolo nero), stilken avskjært (brukes ikke), bladene finstrimlet
250 g kokte hvite bønner, fra 1×400 g boks, skylt og avrent, eller 100 g tørre, kokt
1 l kokende kraft, kylling eller grønnsak
1 ss finhakket frisk salvie, eller timian
extra virgin olivenolje, til topping
finrevet parmesan, eller annen godt modnet hardost, til topping
salt og pepper
SÅNN GJØR JEG DET
- Fres gulrøtter , rødløk og selleri i olivenoljen i en stor tykkbunnet kasserolle på lav varme til det hele er mykt og ganske mørkt i fargen, ca. 20 minutter. Rør jevnlig.
- Ha i hvitløksfedd, finhakket stilk fra mangold, tomatene fra boks og halvparten av bladpersillen. Rør godt om og fres videre under jevnlig omrøring i ca. 10 minutter
- Ha i halvparten av mangoldbladene, halvparten av svartkål/cavolo nero-bladene, 2/3 av bønnene, mesteparten av kraften og litt salt og pepper (med mindre kraften du bruker allerede er krydret). Kok opp, skru ned temperaturen til lav og la putre under lokk i en halvtime. Fyll på med mer kraft eller vann om nødvendig.
- Bland de resterende bønnene med litt kraften fra suppa og kjør glatt med en stavmikser eller blender.
- Ha i resten av mangold -og svartkål/cavolo nero-bladene, kok opp og trekk av varmen Bland inn bønnene du kjørte med stavmikser sammen med frisk salvie eller timian. Smak til med salt og pepper
- Server suppen varm toppet med extra virgin olivenolje og parmesan etter smak