Kremet oksegryte

Ingredienser

800 g biffkjøtt, gjerne mørbrad eller flatbiff

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss hvetemel

2 dl kokende vann

2 dl sopp

1 boks hermetiske tomater

1 dl rødvin

2 dl kjøttkraft

1/2 stk rødløk

3 stk gulrøtter

2 stilker stangselleri

4 stk hvitløksfedd

2 ss tine meierismør

1 kvist frisk rosmarin

2 stk laurbærblader

1/2 ts kanel

3 dl Creme Fraiche Original

Til servering

2 dl creme fraiche Original

1/4 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180.C. Del sopp og løk i båter, gulrot i biter, selleri i skriver og finhakk hvitløken.

2. Del kjøttet i biter, krydre med salt og pepper og dryss over mel. Brun kjøttet i puljer i

en gryte med litt smør. Legg til side og fres sopp, løk, gulrot, selleri og hvitløk et par

minutter.

3. Hell over tomater, rødvin, kraft, rosmarin, luarbærblad og kanel og

kok opp. Legg på lokk og sett gryten i ovnen i 2 timer.

4. Ta gryta ut av ovnen. Fjern rosmarin og laurbærblad og rør inn creme fraiche. Smak til

med salt og pepper. Server creme fraiche med et dryss pepper ved siden av. Ris, kokte poteter eller potemos smaker godt til. Velbekomme:)