Kari Bremnes

Kari Bremnes er en av Norges fremste kvinnelige vokalister på slutten av 1900 tallet. Hun skriver mange av sine tekster og melodier selv, og spenner over et bredt register av sjangere, fra melankolske viser over kabaret til fremføring av norsk og utenlandsk lyrikk til egne eller andres melodier.

Sammen med broren Ola Bremnes debuterte hun i radioserien Søndagsposten i slutten av 1970-årene, og på plate med LP-en Folk i husan (1980). Deler av tekstmaterialet var skrevet av faren. 1981-82 var hun vokalist i visegruppa Stiftelsen, og deltok på platen Stiftelsens Fristelser. Forestillingen Mit Navn er Petter Dass som boer mod Verdens Ende med Ola Bremnes resulterte i plateutgivelse 1984. I den følgende gjennombruddsfasen arbeidet hun også kulturjournalist i Nord Troms Avis 1984, Nationen 1984-87 og Aftenposten 1987-94. Siden har hun vært artist på heltid.

Etter hvert søkte Bremnes seg andre musikalske veier, uten at hun noen gang helt og fullt har forlatt de tradisjonelle visene. Målbevisst har hun vokst til å bli en av landets fremste kvinnelige vokalister og etter hvert også tekstforfatter og melodiskaper. Hennes scenepersonlighet er en blanding av norsk melankoli og en unorsk, nesten monumental diva-positur, som skaper en aura av mystisk avstand.