Else Kåss Furuseth

Else Kåss Furuseth er en norsk humorist , programleder, skuespiller og forfatter som har utmerket seg med en særegen miks av bløt humor og alvorlig tematikk.

Hun er mest kjent for ulike underholdningsprogrammer på tv 2, tv Norge og nrk, samt forestillingene kondolerer 2011 og Gratulerer 2018, der hun ved hjelp av humor forteller om oppvekst, psykisk helse og selvmord familien. Hun vitser også mye med sine egne tilsynelatende svakheter, som overvekt og problemer med å uttale bokstaven r.

Tidlig i 2000 årene ble hun del av et miljø med unge standup komikere i Oslo. Midt i 200 årene jobbet hun for NRK P3, som programleder og bidragsyter i flere radioprogrammer,. Det store gjennombruddet kom imidlertid i TV 2s sketsjprogram Torsdag kveld fra Nydalen 2009 til 2014.

I 2011 debuterte hun som filmskuespiller i Hjelp, vi er i filmbransjen. Hun har også hatt mindre roller Kong Curling, Tina og Bettina: The Movie og Doktor Proktors prompepulver. Furuseth har også holdt flere standupshow, blant annet Mot i brøsta med Sigrid Bonde Tusvik og Henriette Steenstrup. I 2024 booket hun Oslo Spektrum for forestillingen Else gifter seg i Spektrum, og i tiden mellom billettene ble lagt ut og showet 20. april må hun også finne seg en ektefelle. Gleder meg til dette showet kommer.