Anne Christine Koht

Hun ble født den 19. mai 1967 og er en norsk programleder på radio og TV. Koht er utdannet lærer og har arbeidet ved Hartvig Nissens skole.

Etter å ha jobbet i nærradioen RadiOrakel begynte hun i 1997 i NRK hvor hun de første årene jobbet i radio, blant annet sammen med Anne Lindmo i Mammarazzi på NRK P3. Hun ledet sitt første TV-program Koht vs J-Diva på NRK2 i 2002 og har senere vært programleder for program som Koht i kommunen og Jan Johansen-jakten på den norske mannen. I 2015 begynte hun å jobbe i TV Norge og hadde premiere i kanalen med programmet Koht og kidsa høsten 2016.

Hun har fått Gullruten som beste kvinnelige programleder to ganger. Hun har også fått en rekke andre priser. Hun giftet seg med forfatteren Pernille Rygg i 2013 etter å ha vært samboere i 23 år.