Varm vintergryte med bacon og pølser

400 g bacon

400 g grytekjøtt

400 grov pølse, feks Vossakorv

1 ss rapsolje

1 ss smør

ca. 3 dl vann

4 løk

3 fedd hvitløk

1 tørket chiIi

1 ts tørket timian

salt

pepper

1 boks cannellinibønner eller andre hvite bønner

frisk basiIikum til pynt

Start med å skjære opp baconet og grytekjøttet i terninger på ca. 1+1 cm og pølsene i større serveringsbiter.

Smelt olje og smør i en stekepanne eller gryte, ha baconet og fres til det har bitt gyllenbrunt. Ta det ut av panna, men la fettet være igjen. Ha så i kjøttbitene og fres dem også. Gjenta det samme med pølsebitene. Når pølsebitene har fått farge, har du i baconet og kjøttbitene igjen.

Mens alt kjøttet steker, renser du løken og hvitløken og skjærer dem opp i tynne skriver. Ha det oppi gryta sammen med knust chiIi, timian, salt og pepper. Det kan være lurt å knuse chiIien mellom to lag med tørkepapir for å unngå å få de sterke frøene rett på fingrene. Fyll på nok vann til det dekker og legg på et lokk. Kok opp og la det småkoke ca. 1 1/2 time. Hell bønnene oppi et dørslag og skyll dem i kaldt vann før du har gryta i de siste 10 minuttene.

Server med potetstappe:)