Risgrøt med appelsin, pistasjnøtter og litt sjokolade

Ingredienser

2 dl grøtris

4 dl vann

1I melk

1ts salt

en appelsin

en håndfull nøtter

litt mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Kok opp grøtris og vann i en gryte, og la det koke i 10

minutter på middels varme til vannet er nesten kokt inn.

Hell i melk, kok opp og senk varmen. La grøten

småkoke på svak varme i ca. 1 time, eller til den er passe

tykk. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.

Smak til med salt.

  1. Skrell og skjær appelsin i biter
  2. Hakk opp pistasjnøtter og mørk sjokolade.
  3. Server grøten med tilbehøret og kos deg.

På vinteren får appelsinen sin oppblomstring som en populær frukt her til lands og ikke helt uten grunn. Den er full av viktige c-vitaminer og gir næring gjennom hele den kalde og solfattige norske vinteren.