Risgrøt med appelsin, pistasjnøtter og litt sjokolade
Ingredienser
2 dl grøtris
4 dl vann
1I melk
1ts salt
en appelsin
en håndfull nøtter
litt mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Kok opp grøtris og vann i en gryte, og la det koke i 10
minutter på middels varme til vannet er nesten kokt inn.
Hell i melk, kok opp og senk varmen. La grøten
småkoke på svak varme i ca. 1 time, eller til den er passe
tykk. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.
Smak til med salt.
- Skrell og skjær appelsin i biter
- Hakk opp pistasjnøtter og mørk sjokolade.
- Server grøten med tilbehøret og kos deg.
På vinteren får appelsinen sin oppblomstring som en populær frukt her til lands og ikke helt uten grunn. Den er full av viktige c-vitaminer og gir næring gjennom hele den kalde og solfattige norske vinteren.