Reinskavgryte

Dette er en vanvittige god viltgryte, kremet og smaksrik. Velbekomme!

2 ss Meierismør til steking

500 g frossen reinskav

150 g bacon i terninger

250 g frisk sjampinjong i båter

2 dl vann

3 dl Seterrømme

1 dl helmelk

3 skiver Geitost

5 stk einebær, knuste

1/2 ts tørket timian

1ts salt

1/2 ts pepper

Potetmos

10 stk poteter

3 dl Helmelk

2 ss meierismør

1/2 salt

1/2 ts pepper

1/4 muskatnøtt revet

Smelt smør i en gryte. Brun frossen reinskav, bacon og sopp raskt på sterk varme i

gryta.

Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i 10 minutter.

Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter.

Smakt til med salt og pepper

Skrell og del potetene i terning. Kok potetene møre ca. 15 minutter. mos potetene

og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.