Minipizza

Enkel oppskrift på små pizzaer som både store og små vil elske. Hjemmelaget pizza er kjempegodt, og lager du dem som små porsjons pizzaer kan alle velge sin egen topping. Perfekt til barnebursdag, på tur eller som helge mat og kosemat.

Ingredienser

pizza deig

1 ts tørrgjær

1,5 ts salt

1,8 dl vann

2 ts olivenolje

225g pizza mel

Topping

1 glass pizzasaus

200 g revet ost

annen topping etter ønske , f.eks. skinke, ananas, rødløk, sopp

Ha gjær, salt og lunkent vann i en bake bolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og mel,

Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med elte kroker på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse i ca. 1 time. Mini pizza Ha deigen på en lett melet benkplate og del i 4 deler. Kjevle dem ut til ønsket størrelse. Legg pizza bunnen over på et steke brett dekket med bakepapir. Ha på pizza saus, ost og annet topping Porsjons pizzaene stekes på 220 grader i 10-15 min.