JON ALMAAS.

Jon Almaas er født i 1967. Han kommer fra Stabekk i Bærum og er gift med Christin Heider (55) og har barna Aksel (21) og Liv (18). Han har fra 1999 til 2016 jobbet som programleder for NRK s humorprogram Nytt på nytt. Fra 2017 har han ledet programmet praktisk Info med Jon Almaas som går på TV NORGE. I programmet snakker Almaas om praktiske løsninger på ulike problemer, og eksperter blir invitert til studio for å hjelpe publikum og Almaas til å forstå komplekse og kompliserte ting. Programmet sendes på tv Norge og strømme tjenesten Discovery+. Dette var Almaas første program på tv Norge etter at han hadde sluttet i NRK i 2016.  Almaas ble nominert til gullruten 2020 for denne serien, i klassen «beste programleder-underholdning». Han har også spilt en sentral rolle i komiserien side om side på NRK. Han har vunnet prisen gullruten fire ganger som beste mannlige programleder. I tillegg fikk han lytteprisen fra riksmålsforbundet i 2002. Hans utdanning består av en bachelorgrad i International business fra USA i 1992. Han har i tillegg ledet sendinger fra utdelingen av Amanda prisen, komiprisen og spellemannprisen i flere år. Som skuespiller er han kjent som karakteren Christian Kopperud fra NRKs situasjonskomedie side om side (2013-2016). Serien har tilsynelatende vært høyt elsket blant det norske folk. Han har i tillegg deltatt i flere programmer som mandagsklubben, 71 grader Nord-Norges  tøffeste kjendis, brille, alle mot alle og kongen befaler.

Bildet er hentet fra www.pixabay og fotograf er Mohamed_hassan