Andrea Bocelli

Bocelli er en italiensk sanger (tenor). Han har hatt en betydelig karriere både som opera- konsertsanger, og er kjent for sin blanding av klassisk opera repertoar, musikal og popmusikk.

Andrea led av grønn stær fra barndommen av og ble blind etter en skade på fotballbanen, tolv år gammel. Han var svært musikalsk og begynte å spille klaver når han var seks år gammel og behersket etter hvert en rekke instrumenter. Interessen for sang var stor, og han lærte tidlig å høre forskjell på ulike sangere. Fjorten år gammel vant han sin første sangkonkurranse med den kjente balladen «O sole mio «.

Han finansierte sine jusstudier som barpianist, og arbeidet et år som advokat før han satset på sangkarrieren. En viktig hendelse var Luciano Pavarottis anbefaling av Bocelli til rokestjernen Zuccheros låt Miserere og den ble en stor hit i 1992. Hans første platekontrakt ble signert året etter og karrieren som klassisk og crossover sanger kom i gang for alvor. Bocelli har vunnet en lang rekke priser både for sine CD-samlinger og sin karriere. en fantastisk sanger.