Jordbærterte
3 1/2 dl hvetemel
1/2 dl sukker
1/4 ts salt
1/2 stk vaniljestang
100 g tine meierismør
1 stk egg
3 ss kaldt vann
til steking
1l tørkede bønner
fyll
5 dl vaniljekrem
2 kurver jordbær
1 stk lime
Slik gjør du det
1 sørg for at smøret er kaldt før du begynner. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. 2 ha hvetemel, sukker, salt og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett kaldt smør i biter og kjør til en finsmuldret masse. 3 tilsett egg og kjør videre til deigen samler seg i en klump. Er deigen tørr kan du kjøre inn en og en spiseskje vann til du har en smidig deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter. 4 sett ovnen på 220c. Kjevle ut deigen på et melet underlag til en sirkel på ca 28 centimeter og kle en paiform på ca 24 centimeter i diameter. Lag gjerne en dobbelt kant og fjern overflødig deig som henger over kanten. 5 prikk bunnen med en gaffel, press et lag aluminiumsfolie ned i formen så deigen er godt dekket. La stå i fryseren i 20 minutter så paideigen setter seg. 6 fyll tørkede bønner utover folien slik at hele formen er fylt. Dette gjør at ikke deigen ikke mister formen under steking. Senk ovnen til 200c og forstek paibunnen slik i 18-20 minutter. 7 fjern bønnene og folien og stek videre i 6-8 minutter eller til paibunnen er gyllen. Avkjøl helt. 8 fjern hamsen på jordbærene og del i skiver. Fyll paibunnen med vaniljekrem og fordel jordbærskiver utover, gjerne i et spiralmønster. Finriv skall av lime og dryss over. Skvis noen dråper limesaft over til slutt og server.