Jo Nesbø

Jo Nesbø er født 29 mars 1960 i Oslo. Han er en norsk musiker, forfatter, siviløkonom og tidligere fotballspiller. Jo er utdannet siviløkonom og finansanalytiker fra Norges Handelshøyskole og har arbeidet både som aksjemegler og journalist, i tillegg til å være vokalist og låtskriver i popgruppa Di Derre. Nesbø har gitt ut bøker på mer enn 50 språk og har solgt over 50 millioner eksemplarer.

Nesbø er en av verdens fremste krimforfattere. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har han høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Med utgivelsen av Blodmåne i 2022 teller serien foreløpig 13 bøker. Forfatteren har mottatt en rekke priser, deriblant Riverton-prisen. Nesbø har også hatt stor norsk og internasjonal suksess med de frittstående romanene Hodejegerne (2008), Sønnen (2014), Blod på snø og Mere blod (2015), familiedramaet Kongeriket (2020) og med de fem barnebøkene om Doktor Proktor.