Finnbiff gryte

Klassisk finnbiff viltgryte med en vri! I denne oppskriften fra mesterkokk Bent Stiansen bruker du eplemost. Resultatet passer like godt til hverdags som til fest.

Ingredienser

800 gr reinsdyrskav

2 stk gul løk

10 stk einebær

1 ts timian

0.5 dl solsikkeolje

1 ss hvetemel

0.5 ss salt

1 ts kvernet sort pepper

2 dl eplemost

4 dl fløte

1 dl tyttebær

Slik gjør du

Varm en jerngryte med solsikkeolje og stek kjøttet, gjerne i to omganger i oljen. Finhakk løk, einerbær og timian og tilsett i gryten. La alt frese sammen i 3 minutter.

Dryss over hvetemel og bland godt. Tilsett salt, pepper, eplemost og fløte. Kok opp, og la gryten småkoke i en time under lokk. Pass på at gryten ikke brenner seg eller koker tørr for væske.

Smak på kjøttet etter en times koking, og sjekk hvor mørt det er. Pynt gryten med hele tyttebær ved servering.