Finnbiff gryte
Klassisk finnbiff viltgryte med en vri! I denne oppskriften fra mesterkokk Bent Stiansen bruker du eplemost. Resultatet passer like godt til hverdags som til fest.
Ingredienser
800 gr reinsdyrskav
2 stk gul løk
10 stk einebær
1 ts timian
0.5 dl solsikkeolje
1 ss hvetemel
0.5 ss salt
1 ts kvernet sort pepper
2 dl eplemost
4 dl fløte
1 dl tyttebær
Slik gjør du
Varm en jerngryte med solsikkeolje og stek kjøttet, gjerne i to omganger i oljen. Finhakk løk, einerbær og timian og tilsett i gryten. La alt frese sammen i 3 minutter.
Dryss over hvetemel og bland godt. Tilsett salt, pepper, eplemost og fløte. Kok opp, og la gryten småkoke i en time under lokk. Pass på at gryten ikke brenner seg eller koker tørr for væske.
Smak på kjøttet etter en times koking, og sjekk hvor mørt det er. Pynt gryten med hele tyttebær ved servering.