Lauritz Jacob Johnsen

kor e Helter hen stå opp jorven, kom tilbake dro drømmen gikk i do og onkel Lauritz e på video det er refrenget fra Jan Eggum fra albumet Nesten ikke til stedet ble utgitt i 1993 så mot slutten av refrenget er onkel Lauritz e på video men hvem er han mest kjent for det får dere vite nå hvem som er onkel Lauritz. Lauritz Jacob Johnsen er født 21. september 1906 på Nøtterøy i Vestfold død 7. februar i 1992 og var en norsk programskaper som arbeidet nesten femti år i NRK. Han er særlig kjent for å ha ledet NRKs radioprogrammer for barn, først og fremst Barnetimen der han på 1950-tallet ble hele Norges «Onkel Lauritz», og for å ha laget programmer for Barne-TV. Lauritz Johnson tok juridisk embetseksamen (cand. jur.) i 1930. Han prøvde seg seinere som frilansjournalist og begynte i NRKs foredragsvardeling i 1937. I 1946 ble han leder av barne- og ungdomsavdelingen i NRK radio der han opprettet Barnetimen. Han knyttet også til seg barneforfatterne Anne-Cath. Vestly, Thorbjørn Egner og Alf Prøysen. Selv var han programleder for Lørdagsbarnetimen, en kulturell storsatsing med hørespill for barn hver uke, lytterkontakt, eget jentekor, guttekor og juniororkester, et av NRKs mest populære radioprogrammer. Fra 1959 til 1974 var Lauritz Johnson programredaktør i fjernsynet og fortsatte også siden å lage enkeltprogrammer for barn, blant annet med Birgit Strøm hennes fingerdokke Teodor og ha en god onsdag hilsen Olav Bugge Bakken