Kantarellsuppe

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett.

Ingredienser: (4 porsjoner)

550 g fersk kantarell, eller 300 g forvellede/ hermetiserte

2 ss smør

1 stk. finhakket hvitløk

2 kvister frisk timian

1 dl hvitvin eller eplejuice

5 dl vann

1 stk. grønnsaksbuljong (terning)

3 dl matfløte

1 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

Du trenger også:

2 kvister frisk timian til pynt

4 skiver landbrød

Slik gjør du:

  1. Bruker du fersk sopp, så forvell den først ved å legge den i en tørr kjele eller stekepanne og sett den på middels høy varme slik at den slipper vannet. Rør om av og til, til soppen har falt sammen. Ta vare på væsken, og erstatt eventuelt noe av buljongen med denne. Plukk ut noen av de fineste soppene, som til pynt på suppa.

2. Ha halvparten av smøret i kjelen og fres soppen 2-3 minutter. Tilsett løk og hvitløk og fres videre til løken er myk og blank. Ha i timian og hvitvin og la det hele koke kraftig i 4-5 minutter.

3. Tilsett vann, buljongterning og fløte og la suppen koke i 5-6 minutter. Plukk ut timiankvistene. Bruk stavmikser eller kjør suppen i en hurtigmikser til den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper.

4. Stek de små, pene soppene i litt smør og krydre med salt og pepper.

5. Visp suppen kraftig slik at det danner seg skum på toppen. Hell opp i små, dype tallerkener eller kopper og fordel den stekte soppen på toppen. Pynt med litt frisk timian. Server rykende varm, gjerne med fersk, godt brød ved siden av.