Gulerotkake i langpanne

ingredienser kakerøre

5 dl sukker

4dl nøytral olje

6 stk egg

7 dl hvetemel

3 ts natron

3 ts bakepulver

3 ts kanel

700 g revet gulrot

ostekrem glasur

200g romtemperert smør

400 g melis

300 g kremost

2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

1. før du starter: sett oven på 180 grader 2. kakerøre: vips sammen sukker og olje i en bake bolle. Pisk inn eggene med en håndmikser til blandingen tykner. 3. bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det inn i eggeblandingen og rør til du få en jevn deig. 4. riv gulrøttene og vend dem inn i deigen. 5 hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne på ca 30×40 cm. Stek kaken midt i ovnen i CA 40 min. Avkjøl kaken. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

Ostekremen: pisk romtempererte smør og melis til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker, pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over den avkjølte kaken.