Gulerotkake i langpanne
ingredienser kakerøre
5 dl sukker
4dl nøytral olje
6 stk egg
7 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
700 g revet gulrot
ostekrem glasur
200g romtemperert smør
400 g melis
300 g kremost
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
1. før du starter: sett oven på 180 grader 2. kakerøre: vips sammen sukker og olje i en bake bolle. Pisk inn eggene med en håndmikser til blandingen tykner. 3. bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det inn i eggeblandingen og rør til du få en jevn deig. 4. riv gulrøttene og vend dem inn i deigen. 5 hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne på ca 30×40 cm. Stek kaken midt i ovnen i CA 40 min. Avkjøl kaken. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Ostekremen: pisk romtempererte smør og melis til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker, pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over den avkjølte kaken.