Fårikål

Fårikål er Norges nasjonalrett, og oppskriften er enkel. Legg kjøtt og kål lagvis i gryta med salt og pepper mellom lagene, og kok til det er mørt. Slik gjør du:

  • Del hodekålen i båter.
  • Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjon, mellom lagene.)
  • Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer
  • Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter
  • Har du mye fårikålkjøtt igjen etter fårikål middagen kan du lage rask lammecurry
  • 4 porsjoner ingredienser:
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 4 ts pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Bildet er hentet fra www.pixabay.com Fotograf er JorunnHenriksen