Eplekake med vaniljekrem

ingredienser

1 stk egg

1.5 dl sukker

50g smeltet smør

1.5 dl melk

3 dl mel

2.5 ts bakepulver

2.5 dl vaniljekrem

1 ss smør til spiring form

fyll

3 stk store epler i båter

05 ss malt kanel

1 ss sukker til servering

2 dl vaniljesaus

Slik gjør du 1 før du begynner sett ovnen på 2oo grader og smør springformen med smør (24 cm diamanter) 2. skrell og renes eplene. Skjær dem i tynne båter. 3 lag kakerøren pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland med melk. 4 rør inn melblandingen i eggedosisen. vend deretter inn de tørre ingrediensene. hell røren over i den smurte formen. 5 lag små hull i deigen med en skje og fyll hver grop med ca. ss vaniljekrem fordel eple båtene utover og trygg dem litt ned i deigen, dryss over kanel til slutt. 6 stek kaken ved 200 grader på nederste rille i ca. 30 minutter. stikk en trepinne i midten av kaken hvis det ikke fester seg noe til pinnen er den ferdig. 7 server kaken med vaniljesaus