Eplekake med vaniljekrem
ingredienser
1 stk egg
1.5 dl sukker
50g smeltet smør
1.5 dl melk
3 dl mel
2.5 ts bakepulver
2.5 dl vaniljekrem
1 ss smør til spiring form
fyll
3 stk store epler i båter
05 ss malt kanel
1 ss sukker til servering
2 dl vaniljesaus
Slik gjør du 1 før du begynner sett ovnen på 2oo grader og smør springformen med smør (24 cm diamanter) 2. skrell og renes eplene. Skjær dem i tynne båter. 3 lag kakerøren pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland med melk. 4 rør inn melblandingen i eggedosisen. vend deretter inn de tørre ingrediensene. hell røren over i den smurte formen. 5 lag små hull i deigen med en skje og fyll hver grop med ca. ss vaniljekrem fordel eple båtene utover og trygg dem litt ned i deigen, dryss over kanel til slutt. 6 stek kaken ved 200 grader på nederste rille i ca. 30 minutter. stikk en trepinne i midten av kaken hvis det ikke fester seg noe til pinnen er den ferdig. 7 server kaken med vaniljesaus