Hjemmelaget fiskesuppe med gjedde

4 porsjoner

2 stk poteter

2 stk gullerøtter

1/4 stk sellerirot

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

1 L ferdig utblandet fiskebuljong

1 ts salt

1/2 ts pepper

3 dl matfløte laktose fri eller vannelig

400g Gjedde fillet beinfri gjedde er fastere i kjøttet en torsk husk det

til servering finnklippet gressløk

Slik gjør du det

start med å skrelle og rive potet og, Gullerot og selleri grovt, eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver. Ha ferdig utblandet fiskebuljon og grønnsaker i en kjele la småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper. Ha i fløte, eller cream fraiche, og kok opp rett før servering. i mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.

Tips Bruk steinbitfilet, torsk eller foreksempel laks- alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på. Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpfri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.

en ting til Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket. egentlig en vanlig fiske suppe oppskrift men jeg liker det med gjedde