Biffwok med nudler
Rask og deilig middag med kjøtt og grønnsaker! Du trenger ingen wokpanne for å lage wokmiddager og du kan variere grønnsaker etter hva du liker og har i kjøleskapet. Og du lager hele retten på under 20 min.
Ingredienser (porsjoner 4)
400 g ytrefilet okse
200 g risnudler
1 stk gulrot
1 stk brokkoli
1 stk paprika
3 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
nøytral olje
Marinade:
1 ss soyasaus
1 ss bakepulver
Wok saus:
0,5 dl vann
1 ss maisenna mel
1 dl soyasaus
1 dl appelsinjuice
1 ts oystersauce
1 ts sesamolje
1 ts siracha (chilisaus)
1: Start med å finne frem en stekepanne med høy kant eller en wok og en kjele til nudler.
Hell vann i kjelen til nudler og sett begge to på maks varme. Mens de varmer seg opp lager du sausen.
Hell først kaldt vann i en bolle og tilsett maisennamel. Rør dette til en jevn røre. Maismelet gjør at sausen tykner og blir klissete og god etterpå når den kommer i panna. Bland inn resten av ingrediensene til sausen og rør sammen.
2. Kok opp vannet og legg Risnudlene nedi og de skal kun trekke i ca. 10 minutter.
3. Skjær biffen i tynne strimler og hell over soya og bakepulver. Bland godt sammen med hendene. Bakepulver gjør at biffen enda mer mør. Kutt opp resten av ingrediensene og du er klar til å lage biffwok.
4. Bruk nøytral olje og full varme på pannen. Stek litt og litt av kjøttet i kun et par minutter til det får en fin farge. Legg kjøttet over i en bolle/tallerken og stek videre kjøttet til alt er stekt opp.
5. Hell hvitløken og ingefær i pannen og fres i 1 minutt før du tilsetter grønnsakene. Stek i et par minutter og hell over sausen. La sausen koke i 2-3 minutter.
6. Hell av vannet på nudlene og legg i kjelen. Bland godt sammen så alle nudlene er dekt av den gode sausen.
7. Rett før servering legger du biffen tilbake i kjelen og steker 1-2 minutter. Serveres rykende varm. Du kan gjerne ta på litt sesamfrø før servering hvis du liker det. Nå kan du nyte en deilig biffwok. Lykke til!