Biffwok med nudler

Rask og deilig middag med kjøtt og grønnsaker! Du trenger ingen wokpanne for å lage wokmiddager og du kan variere grønnsaker etter hva du liker og har i kjøleskapet. Og du lager hele retten på under 20 min.

Ingredienser (porsjoner 4)

400 g ytrefilet okse

200 g risnudler

1 stk gulrot

1 stk brokkoli

1 stk paprika

3 fedd hvitløk

1 ss revet ingefær

nøytral olje

Marinade:

1 ss soyasaus

1 ss bakepulver

Wok saus:

0,5 dl vann

1 ss maisenna mel

1 dl soyasaus

1 dl appelsinjuice

1 ts oystersauce

1 ts sesamolje

1 ts siracha (chilisaus)

1: Start med å finne frem en stekepanne med høy kant eller en wok og en kjele til nudler.

Hell vann i kjelen til nudler og sett begge to på maks varme. Mens de varmer seg opp lager du sausen.

Hell først kaldt vann i en bolle og tilsett maisennamel. Rør dette til en jevn røre. Maismelet gjør at sausen tykner og blir klissete og god etterpå når den kommer i panna. Bland inn resten av ingrediensene til sausen og rør sammen.

2. Kok opp vannet og legg Risnudlene nedi og de skal kun trekke i ca. 10 minutter.

3. Skjær biffen i tynne strimler og hell over soya og bakepulver. Bland godt sammen med hendene. Bakepulver gjør at biffen enda mer mør. Kutt opp resten av ingrediensene og du er klar til å lage biffwok.

4. Bruk nøytral olje og full varme på pannen. Stek litt og litt av kjøttet i kun et par minutter til det får en fin farge. Legg kjøttet over i en bolle/tallerken og stek videre kjøttet til alt er stekt opp.

5. Hell hvitløken og ingefær i pannen og fres i 1 minutt før du tilsetter grønnsakene. Stek i et par minutter og hell over sausen. La sausen koke i 2-3 minutter.

6. Hell av vannet på nudlene og legg i kjelen. Bland godt sammen så alle nudlene er dekt av den gode sausen.

7. Rett før servering legger du biffen tilbake i kjelen og steker 1-2 minutter. Serveres rykende varm. Du kan gjerne ta på litt sesamfrø før servering hvis du liker det. Nå kan du nyte en deilig biffwok. Lykke til!