Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade
Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade i langpanne er en klassiker i ny sommerdrakt som passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen. Ikke glem å skjære sommerkaken i biter før servering. God sommer:)
Ingredienser
200 g marsipan
2 eggehviter
1dl dansukker brun farin
Smørkrem
5-6 ss. bjørnebærpure (ca. 200 g bjørnebær)
1 eggeplomme
3 dl dansukker melis
200 mykt smør
Topping
200 g hvit eller mørk sjokolade
Instruktioner
Forvarm ovnen til 180 c .
Riv marsipanen på et rivjern, og pisk den sammen med eggehviter og brun farin i en skål. Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir på, ca 20 x 30 cm. Stek i nedre del av ovnen i 10-12 minutter, avhengig av hvor seig bunnen skal være. Kortere tid gir seigere bunn. Avkjøl.
Lag smørkremen. Varm bjørnebær i en gryte under omrøring og sil deretter fra kjernene, slik at bare bjørnebærpureen er igjen i en skål. Avkjøl pureen.
Pisk eggeplommer og melis i en skål. Tilsett det myke smøret litt om gangen, og pisk i 10 minutter. Tilsett bjørnebærpureen, og pisk til blandingen er jevn og luftig. La blandingen stå i kjøleskapet i 20 minutter.
Fordel smørkrem jevnt utover bunnen. Sett i fryseren, og smelt sjokolade over vannbad. Fordel sjokoladen over smørkremen, og sett det i kjøleskapet. Skjær i biter før servering.