Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade

Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade i langpanne er en klassiker i ny sommerdrakt som passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen. Ikke glem å skjære sommerkaken i biter før servering. God sommer:)

Ingredienser

200 g marsipan

2 eggehviter

1dl dansukker brun farin

Smørkrem

5-6 ss. bjørnebærpure (ca. 200 g bjørnebær)

1 eggeplomme

3 dl dansukker melis

200 mykt smør

Topping

200 g hvit eller mørk sjokolade

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180 c .

Riv marsipanen på et rivjern, og pisk den sammen med eggehviter og brun farin i en skål. Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir på, ca 20 x 30 cm. Stek i nedre del av ovnen i 10-12 minutter, avhengig av hvor seig bunnen skal være. Kortere tid gir seigere bunn. Avkjøl.

Lag smørkremen. Varm bjørnebær i en gryte under omrøring og sil deretter fra kjernene, slik at bare bjørnebærpureen er igjen i en skål. Avkjøl pureen.

Pisk eggeplommer og melis i en skål. Tilsett det myke smøret litt om gangen, og pisk i 10 minutter. Tilsett bjørnebærpureen, og pisk til blandingen er jevn og luftig. La blandingen stå i kjøleskapet i 20 minutter.

Fordel smørkrem jevnt utover bunnen. Sett i fryseren, og smelt sjokolade over vannbad. Fordel sjokoladen over smørkremen, og sett det i kjøleskapet. Skjær i biter før servering.