Sjokolademuffins
Ingredienser
50 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 melk
pynt:
100 g kokesjokolade
papirformer
Fremgangsmåte
Smelt smøret og bland i melken. Rør sammen sukker og egg med en stålvisp (ikke
visp til eggedosis). Bland i smørmelken og sammenpisket egg. Sikt sammen det tørre
og bland alt raskt sammen til en jevn, klumpfri deig.
Ha papirformer i et muffinsbrett. Fordel deigen i muffinsformene. Hakk kokesjokoladen grovt og dryss på toppen av hver muffins. Sett muffinsbrettet på rist midt i ovnen og stek ved 175 C i 15-20 min. Avkjøl noe i formene . Løsne muffinsene forsiktig fra formen med en skarp kniv og hvelv muffinsene ut av formen.
Skrevet av Anniken.