PAD THAI

Pad thai – en av thailands nasjonalretter, og kanskje en av de mest kjente rettene fra smilets land? Vår pad thai er laget med strimlet svinekjøtt,risnudler og klassiske thailandske smaker

slik gjør du

1 Legg risnudler i lunkent vann i 5-15 minutter.

2 Bland sammen fiskesaus, tamarindsaus, sukker, østerssaus og chilipulver o en liten skål, sett sausen til side

3 Finhakk rødløk og hvitløk, skjer tofu i terninger og finsnitt vårløk.

4 Varm en wok eller dyp stekepanne, ha i olje og stek strimlet svinekjøtt og tofu raskt på høy tempratur. Ha i løk og hvitløk og stek videre i et par minutter mens du rører rundt i pannen av og til.

5 Hell av vannet på nudlene og ha dem i pannen sammen med sausen. Husk hele tiden å bland og beveg godt i pannen slik at det ikke svir seg.

6 Tilsett vårløk og bønnespirer og bland alt forsiktig sammen. La det hele bli gjennomvarmt.

7 Dryss over litt knuste peanøtter og server, gjerne med skåler med mer vårløk, peanøtter, chilipulver og bønnespirer ved siden av.

ingredienser 2 porsjoner

300g risnuddler

2 ss fiskesaus (Asiatisk)

2 ss tamarinsaus

1 ss sukker

1 ss østerssaus (oyster sauce)

1 ts chilipulver

300g renskåret svinekjøtt i strimler

3 ss soyaolje

1 ss hakket rødløk

1 båt finhakket hvitløk

4 ss tofu/ soyapudding i terninger

3 stk. vårløk ( skjæres i ca. 3 cm biter)

2 dl ferske bønnespirer

3 ss hakkede peanøtter