PAD THAI
Pad thai – en av thailands nasjonalretter, og kanskje en av de mest kjente rettene fra smilets land? Vår pad thai er laget med strimlet svinekjøtt,risnudler og klassiske thailandske smaker
slik gjør du
1 Legg risnudler i lunkent vann i 5-15 minutter.
2 Bland sammen fiskesaus, tamarindsaus, sukker, østerssaus og chilipulver o en liten skål, sett sausen til side
3 Finhakk rødløk og hvitløk, skjer tofu i terninger og finsnitt vårløk.
4 Varm en wok eller dyp stekepanne, ha i olje og stek strimlet svinekjøtt og tofu raskt på høy tempratur. Ha i løk og hvitløk og stek videre i et par minutter mens du rører rundt i pannen av og til.
5 Hell av vannet på nudlene og ha dem i pannen sammen med sausen. Husk hele tiden å bland og beveg godt i pannen slik at det ikke svir seg.
6 Tilsett vårløk og bønnespirer og bland alt forsiktig sammen. La det hele bli gjennomvarmt.
7 Dryss over litt knuste peanøtter og server, gjerne med skåler med mer vårløk, peanøtter, chilipulver og bønnespirer ved siden av.
ingredienser 2 porsjoner
300g risnuddler
2 ss fiskesaus (Asiatisk)
2 ss tamarinsaus
1 ss sukker
1 ss østerssaus (oyster sauce)
1 ts chilipulver
300g renskåret svinekjøtt i strimler
3 ss soyaolje
1 ss hakket rødløk
1 båt finhakket hvitløk
4 ss tofu/ soyapudding i terninger
3 stk. vårløk ( skjæres i ca. 3 cm biter)
2 dl ferske bønnespirer
3 ss hakkede peanøtter