Oreokake

Bunn

300g oreokjeks

100g Meierismør

Ostekrem

250 g Kremost Original naturell

2 1/2 dl melis

2dl Kremfløte

100g oreokjeks

Sjokolasdemousse

100g kokesjokolade

2stk egg

1 1/2dl kremfløte

1/2ts vaniljesukker

Topping

2 dl Kremfløte

1 ss sukker

150g Oreokjeks

Slik gjør du

Lag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en

kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt.

Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat

og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i

kjøleskapet mens du lager ostkremen .

Ostekrem

Visp sammen rometperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding.

Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet.

Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. grovhakk oreokjeks og fordel utover i

et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet 30 minutter.

Sjokolademousse

Sett en bolle over vannbad ( kjele med kokende vann ) og smelt

sjokoladen i vannbadet. Skill egg ta bollen ut av vannbadet og rør en

eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er

for varm når du rører inn eggplommene.

Pisk fløte og vaniljesukker til krem og bland kremen med sjokoladen.

Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen

utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer.

Gjør toppen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke

oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på

kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen

fra kaken. Server med en gang.

bildet er hentet fra www. pixabay.com, fotograf er: gids1981