LARS – OVE WELLANDER

hei Lars-Ove Wellander (1952-2023) var en svensk gitarist, låtskriver, sanger og musikkprodusent. Han er blant annet kjent for sitt mangeårige samarbeide med ABBA der han medvirket på flertallet av plateinnspillingene deres og alle de store turneene. Etter at Blues Quality ble han et av medlemmene i bandet Nature sammen med blant annet Mats Ronander. Nature var, i 1970-årene, komp.-band til flere artister, for eksempel Pugh Rogefeldt, Ted Gardestad, Goran Fristorp og Ulf Lundell. Nature gav også et par egne album i begynnelsen av 1970-årene. Fra 1969 startet han med studioinnspillinger, og han var deretter med på en rekke album, og samarbeidet med en rekke artister, for eksempel Povel Ramel, Magnus Uggla, Ted Gardestad, Siw Malmkvist, Björn Skifs, Lill-Bass og ABBA i 1974 blev han kontaktet av Björn og Benny i ABBA. I tillegg til plateinnspillinger var han med på alle de største turneene til ABBA. Han var også med på Chees-prosjektet og Mamma Mia. I 1976 slapp Wellander sitt første soloalbum, Electrocuted. Siden samarbeidet han med Lundell, deretter startet Wellander og Ronander et samarbeid kalt Wellander og Ronander. De utga også et album. Etter det ble det flere turneer med ABBA, for både Wellander og Runander. Han var medlem i flere band, blant annet Low Budget Blues Band, og han hadde også, i en periode, vart gitarist i Vikingarna i 2000-årene arbeidet han med studioarbeid og webdesign. Han hadde tidligere utgitt noen soloalbum. Og efter 2017 også singler. Og Lars-Ove Wellander født 18. juni 1952 død 7. april 2023. Thank You For The Music hvil i fred Lasse Wellander