Pølsehorn

INGREDIENSER

1 porsjon gir 24 stk

50g gjær

50 g meierismør

5 dl melk

1 ts salt

2 dl sammalt hvete, fin eller grov

1 l hvetemel

fyll:

100 g løk

24 skiver gulost

24 stk grillpølse

sammenvispet egg

ketchup og sennep

fremgangsmåte

  1. smuldre gjæren i en bakebolle. smelt smør, tilsett melk og varm til 37. C. Hell litt av væsken over og rør til den er oppløst.

2. tillsett resten av væsken, salt, sammalt hvete og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen.

3. dekk til med plast og etterhev i ca .30 minutter. Del deigen i 3 deler og kjevle hver leiv ut til en sirkel. Skjær ut 8 trekanter.

fyll

4. skjær løk i tynne skiver og stek løken til den er myk og blank . Legg en osteskive og stekt løk på hver av trekantene. tillset gjerne ketchup og sennep og legg på en pølse før du ruller sammen trekantene til horn . etterhev ca. 20 minutter.

5. pensle med egg eller melk og stek de fylte hornene i oven på 225 c i ca. 15 minutter .

Skrevet av Anniken