Lammegryte til påske.

INGREDIENSER

4 PORSJONER

1 kg lammebog i skiver eller fårikålkjøtt

2 stk løk

1.stk rødløk

2. stk gulrot

1. stk sellerirot

2. ss smør

3. ss frisk timian

2. dl vann

3. dl hvitvin

1. ts salt

0,5 ts nykvernet pepper

1. ss maisenna

1. dl vann

Slik gjør du:

1. Varm stekeovn til 200 C. Skjær kjøtt og grønnsaker i biter.

2. Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne

med smør. Ha kjøttet over i en gryte. Ha i grønnsaker og urter ,

og hell på vann og hvitvin. Krydre med salt og pepper. Kok

opp.

3. Legg på lokk og sett hele gryten i stekeovn . La den stå i ca. 1

1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina.

4. Når gryta er klar, sil av kraften. Lag en jevning av maizenna og

vann og hell over i kraften . La det koke opp under omrøring.

Hell sausen over kjøttet og grønnsakene ved servering.

Server med poteter, ris eller potetmos.