Hjemmelaget twix

Til kakebunnen:

225g hvetemel

175g kaldt smør

75 g sukker

Til karamellen:

1 boks-400g -sukret kondensert melk

150g smør

100g lys sirup

Til sjokoladen:

300g kokesjokolade

havsalt -valgfritt

Fremgangsmåte:

ovn temperatur 150 c

kle en 23x23cm kakeform med bakepapir. Har du ikke nøyaktig en slik from kan du bruke en

from med ca. samme grunnflate (også rund).

Ha hvetemel og smør i en food processor og kjør til en smulelignende masse. Tilsett sukker og bland. Hell blandingen i kakeformen og press godt ned med fingrene eller baksiden av en skje.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter. Den skal ha fått litt farge. Men ikke mye. La den avkjøle i formen.

Lag karamellen. Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Varm opp blandingen over middels varme til smøret er smeltet og du har en glatt, jevn blanding. Sett opp varmen og la blandingen koke opp. Rør mens karamellen koker. Karamellen er ferdig når den har fått en fin gyllen farge og har tyknet noe. La den avkjøle noe (da vil den tykne mer) og hell over den avkjølte kakebunnen.

Fordel karamellen slik at hele kakebunnen er dekket. La karamellen avkjøle helt.

Smelt sjokoladen over vannbad. Hell sjokolade over den avkjølte karamellen og fordel den slik at karamellen er dekket. Strø over havsalt om ønsket.

Oppbevar gjerne konfekten kjølig. La den komme til romtemperatur før servering. Skjær den opp i små ruter som konfekt eller større stykker for å ha med på tur.

SKREVET AV ANIKKEN